Ik heb last van stress. Kan hypnose me helpen?
18 maart 20167 essentiële levensregels
12 april 2016In mijn vorige blog kon je al lezen dat de buitenwereld er alles aan gelegen is om ons allerlei sprookjes te vertellen over afvallen. Ik gaf je hier al drie van de meest voorkomende sprookjes waar jij niet in moet willen geloven. In dit artikel krijg je nog een paar hardnekkige mythes. Het goede nieuws is, na het lezen van dit stuk weet jij inmiddels beter, en laat je je niet meer voor de gek houden.
Mythe nummer 4: Als je sport kun je alles wat je wilt eten.
Om af te vallen moet je meer energie/calorieën verbranden dan je eet. Door enkel en alleen te trainen of sporten zul je geen gewicht kwijt raken. Sporten kan wel heel goed dienen als aanvulling en ondersteuning op een gezonde, actieve levensstijl, waardoor het afvalproces versneld wordt.
Met andere woorden, het verbranden van calorieën door middel van trainingen is zinloos als je niet je slechte eetgewoonten te verandert.
Als jouw lichaam uit een grote hoeveelheid vet bestaat in plaats van spieren, moet je verhoudingsgewijs veel aan beweging doen om een merkbare hoeveelheid calorieën te verbranden. Per dag verbrandt elke pond spier 20 tot 50 calorieën; elke pond vet verbrandt slechts 2 calorieën per dag. Dit laat zien waarom het opbouwen van spieren een belangrijk onderdeel is van het afslankproces.
Mythe nummer 5: Door slechts het drinken van veel water word je slank.
Geen enkele hoeveelheid water zal jou helpen gewicht te verliezen als je niet je voedselinname beperkt. Water is echter essentieel om af te vallen, want het voorkomt uitdroging en, in tegenstelling tot andere dranken, het bevat geen calorieën. Als je je lichaam goed hydrateert, verminder je het hongergevoel. Vaak verwarren mensen dorst met honger, zodat ze gaan eten terwijl het lichaam eigenlijk dorst heeft.
Mythe nummer 6: Het ’s avonds laat eten maakt je dik.
Er is een hardnekkige overtuiging dat in de avond en ’s nachts, de spijsvertering vertraagt. Dit zou onder andere komen doordat het lichaam ’s nachts in de “ruststand” gaat, het geen of beperkt voedsel verbrandt na 21:00, en dus zal worden omgezet in vet. Niets van dit alles is waar.
Verschillende onderzoeken tonen aan dat wat er echt toe doet is, de totale hoeveelheid calorieën die je binnen 24 uur hebt verbruikt. Vaak zit de oorzaak in overgeslagen maaltijden en, als gevolg van opgebouwde honger gedurende de dag, bij het avondeten te veel eten, of ’s nachts nog gaan “grazen”.
Mythe nummer 7: Overgewicht zit in de familie en daarom lukt het niet om af te vallen.
Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar bij mensen die afkomstig zijn uit een gezin met familieleden die te zwaar zijn, ligt de oorzaak negen van de tien keer aan slechte eetgewoonten en een ongezonde levensstijl die hun hele jeugd hun voorbeeld is geweest. Hierdoor ontstaan hardnekkige eet en denkpatronen die bijdragen aan overgewicht.
Het goede nieuws is dat dit inhoudt dat het verliezen van gewicht is niet onmogelijk is, zoals vaak gedacht wordt. Als je streeft naar een complete verandering van levensstijl en de discipline hebt en houdt om het te handhaven, (al dan niet door professionele hulp in te schakelen) dan is het verliezen van gewicht is zeker mogelijk.
Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment “dieetmoe” bent omdat je alles al geprobeerd hebt en niets werkt. Dieten werken sowieso al niet op de lange termijn, en je wilskracht is op een gegeven moment gewoon op. Misschien is hypnotherapie dan een uitkomst voor jou. Hypnose is een aangenaam hulpmiddel, en bij uitstek geschikt om af te vallen. Met hypnose kun je moeiteloos op je streefgewicht komen en daar blijven, zonder dieet en zonder honger.
Wil je meer dan 10 kilo kwijt?
Denk dan eens aan de Hypnose Maagband van Slankinzicht. Als enige in Friesland! Dit is een maagverkleining zonder operatie die net zo effectief is als een chirurgische maagband.
Voor je overtuiging is het net alsof er een band rond je maag geplaatst is, (met hetzelfde positieve resultaat) alleen dan zonder alle nadelen als littekens, herstelperiode en ziekenhuisverblijf.
Was dit artikel nuttig voor jou? Of heb jij zelf tips en ervaringen? Deel ze alsjeblieft in een reactie hieronder.
Op jouw gezondheid,
Tanja