Je snapt het pas als je het begrijpt
17 november 2015Alles heelt
12 december 2015In deze tijd van het jaar is dit mijn favoriete gerecht: aardappelpannenkoekjes, ook wel bekend als Latkes. Je eet ze met appelmoes of zure room. Heerlijk, en ze zijn zo simpel te maken. Je krijgt hier van mij het recept.
Benodigd voor 10 – 12 pannenkoekjes
1 kg. aardappelen
1 ui (zelf doe ik soms een klein uitje extra)
2 eieren
zout en peper
plantaardige olie
Schil en rasp de aardappelen en leg ze in een vergiet. Druk er zoveel mogelijk vocht uit en droog ze nog even in een schone theedoek. Schil en snipper de ui.
Klop de eieren los met het zout en de peper. Roer ui en aardappel erdoor.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en leg er drie schepjes van het mengsel in, druk een beetje plat en bak op halfhoog vuur tot de randjes beginnen te kleuren. Keer voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
Even uit laten lekken op keukenpapier en eten als ze nog goed heet zijn.